Fraud Blocker
Voor 13:00 besteld, vandaag verzonden!       Klantwaardering van 8,8       Producent in Nederland       Ruim 45 jaar ervaring

Eco Coolbox

Eco Coolbox Isolatiedoos

De EcoCoolBox is het milieuvriendelijke alternatief voor de traditionele EPS-box (tempex/piepschuim) als het gaat om het beschermen en vervoeren van producten die gevoelig zijn voor temperatuurwisselingen.

Dagelijks worden producten verpakt die tijdens het transport naar klant onderhevig zijn aan temperatuurinvloeden. Menig product zal z’n kwaliteit verliezen als niet de juiste maatregelen worden getroffen om het product te beschermen.

In de praktijk blijkt dat veelvuldig milieu onvriendelijke materialen worden gebruikt om de temperatuur in de verpakking te beheersen waarmee bederf of kwaliteitsvermindering wordt tegengegaan. De afgelopen decennia zijn materialen als EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen voor deze toepassing gebruikt die als nadeel hebben dat deze niet afbreek zijn in de natuur.

De EcoCoolBox geeft een antwoord op de nadelen van de milieu onvriendelijke isolatieverpakkingen.

De EcoCoolBox realiseert deze eigenschappen door gebruik te maken van schone gerecycled kartonvezels (vrij van minerale oliën) en deze te verpakken in een flexibele en luchtdoorlatende papierenverpakking. De kartonvezels voldoen geheel aan de Europese richtlijnen voor contact met levensmiddelen. Bovenal zijn de kartonvezels en de kartonnen verpakking gemaakt van gerecycled papier en is de gehele EcoCoolBox 100% recyclebaar.

Hiermee is de EcoCoolBox in staat om een zeer effectieve bescherming te geven aan producten die gevoelig zijn voor temperatuurinvloeden.

Daarboven hebben de kartonvezels uitstekende vocht reguleringseigenschappen waardoor de invloed van het vochtgehalte in de omgeving van de verpakking wordt beperkt.

De EcoCoolbox ontleent z’n prestaties aan dehoge isolatiewaarde van de kartonvezels en de wanddikte van de verpakking. De verzenddoos kan worden uitgevoerd met een maximale wanddikte van 40 mm.

Milieu vriendelijke isolatie doos

Deze milieu vriendelijke isolatiedoos is ook geschikt voor het vervoer van diepvriesproducten.

De EcoCoolBox is zeer geschikt voor het vervoer van diepvriesproducten. In combinatie met droogijs kan zeker 24 uur transporttijd worden overbrugd.

Voor de toepassing van de kartonvezels als isolatiemateriaal is een Europees octrooi verkregen.

Voor de verpakking gelden de onderstaande eigenschappen;

  • Vochtregulering van minimaal 8,8%
  • Thermisch geleidingscoëfficiënt:
  • λ= 0,036 W/(m.k)
  • Soortelijke warmte: 2020 J/kg

 

BINNEN 2 WERKDAGEN GELEVERD

Voor 13:00 besteld, vandaag verzonden!

PRODUCENT IN NEDERLAND

Al 45 jaar hoogwaardige kwaliteit & snelle service

TELEFONISCHE SUPPORT MA / VR

Telefonische hulp bij vragen of bestelling

Veelgestelde vragen over Eco Coolboxen

2-3 werkdagen
Ja, de doos bestaat uit een kartonnen doos waarvan de wanden bekleed zijn met oude kranten pulvers. De doos bestaat dus uit 100% gerecycled papier en is ook weer 100% recyclebaar.
Hoelang een product precies gekoeld blijft is lastig te zeggen. Dit komt vooral doordat een aantal variabelen een rol hierbij spelen: Omgevingstemperatuur, transporttijd en de temperatuur waarin het product de verpakking in gaat. Over het algemeen lukt het zeker om uw producten 48 uur gekoeld/ bevroren te houden.
De Eco Cool Box is beschikbaar in twee verschillende afmetingen: 400x300x300 mm en 600x400x400mm.
Nee, de Eco Cool Box kan niet bedrukt worden.
De doos wordt kant en klaar aangeleverd en hoeft niet ter plaatsen in elkaar gezet te worden.

Blog Artikelen

isolerende pallet hoezen

Isolerende pallethoezen | Verpakkingsmateriaal om gekoeld te verzenden

Voor het transport van goederen worden bijna altijd pallets gebruikt. Ook bederfelijke goederen verzendt men over het algemeen met behulp van pallets. Bederfelijke goederen worden tijdens transport blootgesteld aan verschillende factoren, zoals temperatuurverschillen, luchtvochtigheid en Uv-straling.

Door...

is aan de winkelwagen toegevoegd
Afrekenen
Call Now Button