Fraud Blocker
Voor 13:00 besteld, vandaag verzonden!       Klantwaardering van 8,8       Producent in Nederland       Ruim 45 jaar ervaring

Tempex isolatiebox

Tempex isolatiebox

Welkom bij Cooled Solutions, de Europese marktleider in koelverpakkingen. Wij leveren een groot aantal oplossingen die uw producten op efficiënte en betrouwbare wijze op de juiste temperatuur houden tijdens transport of opslag. Een daarvan is de Tempex isolatiebox – een innovatieve oplossing die zorgt voor het behoud van de integriteit van bederfelijke goederen, medicijnen en andere temperatuurgevoelige producten. Onze Tempex isolatieboxen zullen aan uw hoogste verwachtingen voldoen. Lees hieronder meer over alle voordelen en toepassingen van onze Tempex boxen die uw producten in topconditie houden, ongeacht de externe condities.

Meer over Tempex isolatieboxen

Tempex isolatieboxen, ook bekend als EPS (geëxpandeerd polystyreen) dozen, spelen een sleutelrol als effectieve koeloplossing in verschillende sectoren. Cooled Solutions weet hoe belangrijk deze boxen zijn om de kwaliteit en veiligheid van temperatuurgevoelige producten te behouden. Onze Tempex boxen zijn niet alleen licht van gewicht en kosteneffectief, maar bieden ook een superieure isolatie. Dit is voor veel producten een randvoorwaarde om de juiste temperatuur te kunnen handhaven.

Toepassingen van Tempex isolatieboxen

Dankzij de grote veelzijdigheid van onze Tempex isolatieboxen zijn ze ideaal voor een breed scala aan toepassingen:

 • Bederfelijke goederen: De Tempex boxen zijn ideaal voor het transport van voedingsmiddelen zoals AGF-producten, vlees, vis en zuivelproducten, waarbij de temperatuur constant moet blijven ter waarborging van de versheid.
 • Geneesmiddelen: De farmaceutische industrie vertrouwt op onze Tempex boxen voor een veilig vervoer van medicijnen, vaccins en andere zorgproducten die een strikte temperatuurregeling vereisen.
 • Biowetenschappen en laboratoria: Voor het transport van kritische laboratoriummonsters, biologische materialen en organen voor transplantatie bieden onze isolatieboxen een betrouwbare oplossing.

Voordelen van Tempex isolatieboxen

Onze Tempex isolatieboxen hebben meerdere voordelen die ze onderscheiden van andere verpakkingsoplossingen:

 • Uitstekende isolatie: De unieke structuur van EPS biedt een hoge isolatiewaarde die helpt om de temperatuur in de box stabiel te houden, ongeacht de externe temperatuurschommelingen.
 • Duurzaamheid en bescherming: Ondanks hun lichte gewicht zijn onze Tempex boxen sterk en goed bestand tegen stoten en schokken, wat voor extra bescherming tijdens transport zorgt.
 • Maatwerk en flexibiliteit: Cooled Solutions levert Tempex boxen in diverse afmetingen en met verschillende wanddiktes om te voldoen aan specifieke klantbehoeften. Daarnaast zijn er opties zoals dozen met lekgaten voor smeltwater of dikwandige boxen voor langere isolatie.
 • Milieuvriendelijk: EPS is een recyclebaar materiaal, waardoor onze Tempex boxen een duurzame keuze zijn voor milieubewuste bedrijven.
 • Kostenbesparend: De efficiëntie en duurzaamheid van Tempex isolatieboxen helpen om de bedrijfskosten te verlagen doordat zij productverlies als gevolg van temperatuurschommelingen tot een minimum beperken.

Bij Cooled Solutions weten we dat geen twee klanten hetzelfde zijn. Of u nu verse producten, geneesmiddelen of andere temperatuurgevoelige goederen vervoert: onze Tempex isolatieboxen houden uw producten altijd in optimale conditie. Ons team van experts staat klaar om u deskundig advies te geven en te informeren over maatwerkoplossingen voor uw specifieke toepassing en wensen.

Tempex isolatiebox
piepschuim
Tempex isolatiebox
piepschuim

  Stuur ons uw Offerte Aanvraag

  Waarom Cooled Solutions?

  Als Europese marktleider op het gebied van koelverpakkingen, streeft Cooled Solutions naar innovatie en kwaliteit. Ons team van experts werkt nauw samen met klanten om oplossingen te ontwikkelen die precies voldoen aan hun eisen – en aan de hoogste normen in onze industrie. Of u nu op zoek bent naar een standaardoplossing of maatwerk, bij ons bent u verzekerd van producten van topkwaliteit die uw goederen optimaal beschermen.
  Bij Cooled Solutions begrijpen we dat elke klant uniek is. Daarom bieden we altijd persoonlijke service – van de selectie van de juiste kleur en dikte van de verpakking tot advies over de meest effectieve koeloplossingen voor uw project. Wanneer u voor Cooled Solutions kiest, profiteert u van de perfecte combinatie van kwaliteit, efficiëntie en innovatie in koelverpakkingen.

  Veelgestelde vragen over Tempex isolatieboxen

  Tempex, of geëxpandeerd polystyreen (EPS), bevat miljoenen kleine luchtzakjes die voor een uitstekende thermische isolatie zorgen. Deze structuur houdt de warmteoverdracht tot een minimum beperkt, waardoor de producten in de box op een constante temperatuur blijven, ongeacht eventuele externe temperatuurveranderingen.

  Ja, ondanks hun lichte gewicht zijn Tempex boxen verrassend sterk en duurzaam. Ze zijn goed bestand tegen stoten en schokken tijdens transport en zijn daardoor een betrouwbare keuze voor het vervoeren van kwetsbare en bederfelijke goederen.

  Absoluut. Bij Cooled Solutions leveren we ook maatwerkoplossingen. Zo kunt u kiezen uit verschillende afmetingen en wanddiktes en zelfs speciale functionaliteit zoals lekgaten voor smeltwater of boxen met dikkere wanden voor langdurige isolatie.

  EPS is een recyclebaar materiaal en onze Tempex boxen zijn geschikt voor hergebruik en recycling. Cooled Solutions past duurzame praktijken toe en streeft ernaar om de impact op het milieu te minimaliseren.

  Voor een maximale levensduur van uw Tempex boxen adviseren wij om deze schoon en droog te maken wanneer ze niet in gebruik zijn. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en extreme temperaturen gedurende langere perioden.

  Voor het transport van farmaceutische producten is het belangrijk om boxen te kiezen die voldoen aan de Goede Distributiepraktijken (GDP). Onze Tempex boxen kunnen worden uitgerust met koelelementen of heatpacks om de temperatuur constant te houden. Voor veel medicijnen is dit nodig ter waarborging van de veiligheid en werkzaamheid.

  De wanddikte is heel belangrijk voor de mate van isolatie die de box biedt. Bij een dikkere wand is betere isolatie mogelijk, wat ideaal is bij langere transporten of wanneer zeer stabiele temperatuurcondities vereist zijn.

  Jazeker, onze Tempex isolatieboxen zijn geschikt voor zowel nationaal als internationaal transport. Ze zijn licht van gewicht, wat gunstig is voor de transportkosten, en de robuuste constructie zorgt dat uw producten veilig en in perfecte staat op hun bestemming aankomen.
  Cooled Solutions levert hoogwaardige producten die voorzien in al uw koelbehoeften. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of wilt u meer informatie over onze Tempex isolatieboxen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

  Blog Artikelen

  isolerende pallet hoezen

  Isolerende pallethoezen | Verpakkingsmateriaal om gekoeld te verzenden

  Voor het transport van goederen worden bijna altijd pallets gebruikt. Ook bederfelijke goederen verzendt men over het algemeen met behulp van pallets. Bederfelijke goederen worden tijdens transport blootgesteld aan verschillende factoren, zoals temperatuurverschillen, luchtvochtigheid en Uv-straling.

  Door...

  is aan de winkelwagen toegevoegd
  Afrekenen
  Call Now Button