Fraud Blocker
Voor 13:00 besteld, vandaag verzonden!       Klantwaardering van 8,8       Producent in Nederland       Ruim 45 jaar ervaring

Ice Packs Kopen

ICE PACKS KOPEN

Op deze pagina geven we alle belangrijke informatie over en mogelijkheden en voordelen van ice packs.

Ice packs voor voedingsmiddelen

Koelboxen alleen houden uw voedsel niet koel. Ze hebben de koelkracht van ijs nodig om bederfelijke waren te bewaren en drankjes lekker koud te houden. Maar als je er gewoon ijsblokjes in gooit, smelten ze en wordt het een waterige bende. Gelukkig zijn er icepacks die je gemakkelijk in je vriezer kunt bewaren.

De meeste herbruikbare ice packs zijn nu op gelbasis, omdat dat een betere koelkracht biedt dan bevroren water. In combinatie met een geschikte koelbox kunnen ice packs de inhoud dagenlang koud houden. Als u ze kunt invriezen voor duizenden keren gebruik, kunt u op lange termijn ook geld besparen.

Als u op zoek bent naar een compacte icepack die toch een koude klap uitdeelt, dan zijn Cooler Shock Herbruikbare Ice Packs wat u nodig hebt. Deze ijsverpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, maar het door ons geteste vijfdelige lunchpakket (elk met een inhoud van 1,5 kopje) is ideaal voor kleine koelboxen. Deze slanke ijsverpakkingen bevriezen bij 18 graden Fahrenheit, en tijdens onze tests duurde het ongeveer 12 uur voor ze bevroren waren.

Ice packs voor het verzenden van voedsel

Temperatuurbeheersing is essentieel voor het verzenden van gevoelige goederen zoals gekoelde en diepgevroren voedingsproducten, chocolade en veel farmaceutische producten, maar welke koelmethode is de juiste voor u? Uw belangrijkste opties zijn cold packs en droogijs. Het maken van de beste keuze voor uw product kan zo eenvoudig zijn als het overwegen van de hoofdzaken.

Over het algemeen is droogijs de beste keuze voor producten die u bevroren moet houden, terwijl cold packs het beste zijn om de temperatuur van gekoelde goederen boven 32 graden Fahrenheit (0 graden Celsius) te houden. In de levensmiddelenindustrie bijvoorbeeld vereist de FDA dat alle bederfelijke voedingsmiddelen op basis van rauwe eiwitten hun bestemming bereiken bij maximaal 40 graden F. Ook injecteerbare geneesmiddelen moeten over het algemeen binnen 2-8 graden C blijven.

Als een product bederfelijk is maar niet mag bevriezen, zijn cold packs de beste vervanger van droogijs. Omdat cold packs meestal op water gebaseerd zijn, ligt hun faseverandering of smeltpunt rond 32 graden Fahrenheit. Ze bereiken geen extreem lage temperaturen zoals droogijs, en zullen daarom geen temperatuurschade veroorzaken aan producten die gevoelig zijn voor bevriezing. Cold packs houden het product meestal tussen 2 en 8 graden Celsius, afhankelijk van het gewicht en de starttemperatuur.

Onze gel-ijszakken zijn gemaakt van thermoplastische koelmaterialen en bieden een kosteneffectieve manier om uw zendingen gedurende de hele verzendingsduur koud te houden. Met een duurzaam, lekvrij plastic ontwerp zijn onze lichtgewicht gel packs perfect voor het verzenden van een grote verscheidenheid aan goederen. U kunt onze ijsgelverpakkingen gebruiken voor het verzenden van alle soorten temperatuurgevoelige goederen, zoals geneesmiddelen en farmaceutische producten, en voedingsmiddelen zoals vlees, kaas en kruidenierswaren.
Niet giftig en gemakkelijk te verwijderen in stromend water. Perfect voor zendingen van langere duur die na gebruik gemakkelijk moeten kunnen worden verwijderd.
Gemaakt van een sterk, recycleerbaar polyethyleen dat bestand is tegen doorboring en scheuren bij intensief gebruik.

Ice packs voor medisch gebruik

Cold Packs en Ice packs zijn draagbare plastic zakjes gevuld met niet-toxische koelgel, gespecialiseerde vloeistof of water, die medisch kunnen worden gebruikt als koude compressie, een combinatie van cryotherapie en statische compressie, voor een niet-verslavende en niet-invasieve pijnbestrijdingsmethode om de bloedsomloop in het getroffen gebied te vertragen, de zwelling te helpen verminderen en de pijn te verlichten van kleine verwondingen zoals verrekkingen, verstuikingen, builen en kneuzingen, verrekte ligamenten en verrekte spieren.

Temperatuurbeheersing is van cruciaal belang voor het verzenden van gevoelige goederen zoals gekoelde of diepgevroren levensmiddelen en farmaceutische producten. Maar welke methode van koeling werkt het best? Onze beste suggestie is: ijskompressen. Het is zo eenvoudig als u zich op de hoofdzaken concentreert om de juiste product keuze te maken.

Cold packs zijn ook zeer geschikt voor producten die niet al te veel koeling vereisen, en ook om droog ijs aan te vullen om het sublimatieproces te helpen vertragen. Bijgevolg kunnen cold packs helpen om de levensduur van droogijs te verlengen en bevroren producten tijdens het transport langer te beschermen. Een ander voordeel van cold packs als droogijsvervanger is dat ze tijdens de wintermaanden ook op kamertemperatuur kunnen worden toegevoegd om te helpen voorkomen dat gevoelige producten bevriezen.

Veiligheid bij het hanteren. Terwijl cold packs geen speciale veiligheidsrichtlijnen voor het hanteren vereisen, moet droog ijs met uiterste voorzichtigheid worden gehanteerd omdat het extreem koud is. Huidcontact met droogijs kan leiden tot ernstige bevriezing. Huidcellen kunnen zeer snel bevriezen en beschadigd raken. Gebruik indien mogelijk een tang om droogijs te hanteren, en gebruik loszittende, thermisch geïsoleerde handschoenen voor handmatige hantering. Hanteer droogijs nooit met blote handen.

Opslag en verwijdering Wanneer droogijs sublimeert, komen er aanzienlijke hoeveelheden CO2-gas vrij. Bewaar droogijs daarom op een goed geventileerde plaats en in een speciaal ontworpen, niet-luchtdichte verpakking. Wanneer u droogijs uitpakt, moet u het in een goed geventileerde ruimte weggooien. Plaats het niet in een gootsteen of in een armatuur waar de extreme koude schade kan toebrengen aan de armatuur. Veel koelverpakkingsmaterialen kunnen daarentegen volledig worden gerecycled bij plaatselijke inzameldepots. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ice packs voor koelboxen

Ice packs en gewoon ijs werken ongeveer hetzelfde wanneer ze in een koelbox worden geplaatst. Veel ice packs, vooral ijs packs met gel, bevriezen echter kouder dan ijs op waterbasis. Bovendien houden ijskompressen hun bevroren elementen (water of gel) binnen de perken, zodat u niet te maken krijgt met gesmolten ijs en uw eten en drinken in een koel (maar niet koud) waterbad. Losse ijsblokjes kunnen de inhoud van een koelbox echter beter omsluiten dan grotere (en stijvere) ice packs, dus blokjes zijn in het voordeel wat de verdeling betreft.

De eerste stap om een koelbox in te pakken die koel blijft, is de koelbox voorkoelen. Als je een grote koelkast of diepvrieskist hebt waar je koelbox in past, zet je hem er een paar uur in voor je hem inpakt. Als u geen koelkast of vriezer heeft die groot genoeg is voor de koelbox, bewaar de koelbox dan in een koele, donkere kamer voordat u hem inpakt. Het doel is om de temperatuur van de koelbox zelf onder kamertemperatuur te brengen, waardoor de ice packs langer koud blijven.

Er lijkt geen eensgezindheid te bestaan over de vraag of de ice packs boven of onder in de koelbox moeten worden gelegd. Sommigen raden aan het pak ijs bovenop de koelbox te leggen, omdat koude lucht naar beneden zakt en het pak ijs dus bovenop het eten en drinken houdt.

Aan de andere kant raden veel outdoor- en wandelwebsites aan om een lagensysteem in je koelbox te creëren dat begint met een pak ijs op de bodem, eten en drinken in het midden, en ijsblokjes bovenop. Als je op zoek bent naar gemak, kies er dan voor om het pak ijs op de bodem van je koelbox te leggen, zodat je het niet telkens hoeft te verplaatsen als je er iets uit wilt halen.

ice pack single

Ice Pack eigenschappen

Stevig, duurzaam en recyclebaar polyethyleen plastic materiaal wordt gebruikt met hitte verzegelde naden om doorprikbestendigheid te garanderen en scheuren en splijten te voorkomen. De gel-ijszakjes zullen niet lekken of morsen en zo uw product of verpakking verontreinigen.

Hoewel met droogijs de bevroren temperatuur langer kan worden gehandhaafd, zijn deze hoogwaardige cold packs nuttig om de bevroren temperatuur te handhaven en worden ze vaak gebruikt als droogijsvervanger.

Onze ice packs zijn verkrijgbaar in tal van verschillende maten, waardoor ze geschikt zijn voor diverse verpakkingstoepassingen.

Ice packs voor medisch gebruik

Ice packs en cold packs zijn kleine plastic zakjes die niet-giftige koelvloeistoffen bevatten. Ze kunnen medisch worden gebruikt als koude compressie. Dit is een niet-invasieve en niet-verslavende pijnbestrijdingsmethode die de bloedstroom naar het getroffen gebied vertraagt. Het helpt de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten bij kleine verwondingen zoals verrekkingen, verstuikingen of builen en kneuzingen.

Cold Packs en Ice packs zijn draagbare plastic zakjes gevuld met niet-giftige koelgel, gespecialiseerde vloeistof of water, die medisch kunnen worden gebruikt als koude compressie, een combinatie van cryotherapie en statische compressie, voor een niet-addictieve en niet-invasieve pijnverlichtingsmethode die de bloedcirculatie in het getroffen gebied vertraagt, helpt de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten van kleine verwondingen zoals verrekkingen, verstuikingen, builen en kneuzingen, verrekte ligamenten en verrekte spieren.

Koudetherapie of Cryotherapie

Koudetherapie is een soort niet-verslavende en niet-invasieve pijnbestrijdingsmethode voor acute letsels van zachte weefsels zoals verstuikingen, verrekkingen, verrekte spieren, verrekte ligamenten, builen en kneuzingen. Koudetherapie werkt door het vertragen van de bloedstroom, of circulatie, naar het getroffen en ontstoken gebied waardoor ontsteking, spierspasmen en pijn worden verminderd. Koudetherapieën verdoven de zenuwuiteinden, waardoor de pijnboodschappen die naar de hersenen worden gestuurd, afnemen.

Koudetherapie is vaak de eerste hulp die wordt toegepast op geblesseerde gebieden binnen de eerste 24 tot 48 uur nadat de blessure is opgelopen. Bij een nieuwe verwonding waarbij zacht weefsel beschadigd raakt, zal de gewonde plek beginnen op te zwellen, wat leidt tot celdood door de toename van het bloedvolume naar het getroffen gebied. Dit staat bekend als een secundair hypoxisch letsel. Hoe sneller ijstherapie op de getroffen plaats wordt toegepast, hoe beter het mogelijk is de overmatige bloeding onder controle te krijgen, waardoor een snellere genezingstijd mogelijk wordt.

Cryotherapie is een van de meest gebruikte behandelingen geworden in de orthopedische geneeskunde en bij de behandeling van acute letsels. Het gebruik van ijs of koude in een therapeutische omgeving helpt de temperatuur van het geblesseerde gebied te verlagen, waardoor de stofwisseling van het weefsel wordt verminderd en de cellen worden geholpen om de periode na het letsel te overleven.

Statische compressie is het gebruik van compressie om de externe druk op het gewonde weefsel te verhogen om oedeemvorming, of zwelling, te helpen voorkomen. Het gebruik van statische compressie helpt om het vochtverlies uit de bloedvaten in het verwonde gebied te belemmeren, waardoor het moeilijker wordt voor bloed en vloeistoffen om zich op te hopen. Bij gebruik met cryotherapie voor acute letsels zal het versterkte huidcontact het weefsel helpen om sneller een lagere temperatuur te bereiken, waardoor het weefsel koel blijft, zelfs na het einde van de behandeling.

Bij gebruik van koude compressiewraps is het veiliger om gelpacks of opnieuw invriesbaar ijs te gebruiken, omdat dergelijke producten de door de gevestigde medische gemeenschap aanbevolen koel-/ijstemperatuur niet overschrijden. De meeste ijswraps gebruiken verstelbare elastische banden om de compressie te bevorderen en het koelmiddel over het gekwetste gebied te houden. Ze benadrukken ook een ingebouwde beschermende laag tussen het koelmiddel en de huid om te voorkomen dat het ijs de huid “verbrandt”, een aandoening die bekend staat als een “cryoburn”.

IJs kan het best worden gebruikt met een ijszak van waterdichte, met rubber beklede stof en een schroefdop om het geknoei van water dat door het smeltende ijs wordt gemorst, te voorkomen. Omdat bevriezing of cryoburns kunnen optreden bij direct contact met de huid, mag ijs nooit gedurende langere tijd rechtstreeks op de huid worden gelegd. Gebruik altijd een fysieke drager, bij voorkeur een ijszak, tussen het ijs en het getroffen of gekwetste lichaamsdeel.

Bij ijsmassages wordt ijs zonder barrière rechtstreeks op het getroffen gebied gebruikt om het letselgebied snel te verdoven. Dit kan worden gedaan zonder de huid te verbranden door het ijs in een langzame, cirkelvormige beweging te houden, waarbij het ijs nooit te lang op één plaats wordt gehouden. Zodra de gewenste gevoelloosheid is bereikt, kunnen minimale en zachte bewegingen met het gekwetste lichaamsdeel worden gemaakt. Wanneer de gevoelloosheid is uitgewerkt, kan de ijsmassage opnieuw worden toegepast voor een cyclus, tot twee à vijf keer per dag.

Veel gestelde vragen over ice packs

ICE PACK PRODUCTEN

Veelgestelde vragen over Ice Packs

Wanneer de ice packs uit de doos worden gehaald en los in een vriezer worden gelegd duurt dit maximaal 12 uur voordat deze bevroren is. Wanneer complete pallets in een vriescel worden gezet kan het tot wel twee weken duren totdat alle icepacks (ook in het midden van de pallet) bevroren zijn.
Ja dit kan, echter is daar wel een minimale bestelling van 2 pallets voor nodig. Ook is de levertijd op bedrukte gelpacks 2-3 weken.
Vaak zien wij dat klanten van ons hier in variëren. Wanneer het winter is worden er minder icepacks gebruikt dan in de zomer. Vaak raden wij aan om een aantal testen te doen en vanuit hier te bepalen welke grammage het beste bij uw product past. Meestal kopen onze klanten 300g en doen er dan swinters 1 of 2 in en zomers 3 tot 4.
Wij hebben 5 standaard grammages beschikbaar: 200g t/m 500g. Al onze gelpacks zijn 12cm breedt en ongeveer 15cm lang. Hoe zwaarder de gelpack hoe langer deze wordt. De breedte blijft altijd 12 cm.
Deze vraag is lastig te beantwoorden, dit hangt namelijk af van de omgevingstemperatuur en het isolerende vermogen van de verpakking. Echter zien wij wel dat wanneer de icepack gebruikt wordt met onze isolatiedozen dat deze tot wel 48 uur bevroren blijft.
2-3 werkdagen

WAAROM COOLED SOLUTIONS

SUPERSNELLE VERZENDING

We hebben onze producten ruim op voorraad. Als u bestelt wordt uw order direct verwerkt en zo snel als mogelijk verzonden.

100% TEVREDENHEID GARANTIE

Gelukkig krijgen wij heel weinig klachten. Maar bent u toch niet tevreden? Neem contact met ons op en we zorgen altijd voor een oplossing!

0
+
TEVREDEN KLANTEN
0
+
LEVERINGEN PER MAAND
0
+
PRODUCTEN
0
%
POSITIEVE REVIEWS
is aan de winkelwagen toegevoegd
Afrekenen
Call Now Button